2020: Naplánuj své lepší já 2020: The better me

Kdo neplánuje, jakoby ani nemohl očekávat nějaký výsledek nebo změnu. Nový rok – nové nadechnutí či zalapání po dechu pro všechny. Co však 2020 přinese nebo naopak nechá být, záleží jen a jen na Vás, a proto je důležité mít plán, kterým odstartujeme změnu i novoroční vizi. #2020

If you don’t have a plan, you can’t expect any progress or change. New year – new inhaling or maybe some gasping for everyone. Anyway, what 2020 brings or changes in our lives do matter only to us so it is important to have a plan which starts our new year’s vision. #2020

Začátek nového roku mě vždycky donutí přemýšlet a hodnotit předešlý rok. Byl úspěšný, co jsem dokázala, změnilo se něco, pokazilo se něco, co jsem v předešlém roce vyřešila, jaké lekce jsem se naučila? Nejvíce mi k tomu vždycky pomáhá tabule mých snů, plánů a cílů, kterou si již několikátým rokem vyrobím vždy tradičně na Silvestra nebo na Nový rok a celý rok ji mám bezprostředně na očích. Pomáhá mi zůstat zaměřená na určité cíle a vize pro tento rok a předchází často velkému chaosu. Není důležité, kde budete za 5 let, ale jak tam krok po kroku dojdete.

At the start of the new year, I always start thinking and rating the previous one. It was a successful year, which I prove or change, damn I something, what I solve and which lessons I passed? The best thing for the fixed score of the last year is my new year’s resolutions board which I made usually on the 31st of December or New Year’s Day and I’m watching it all year. It helps me stay focused on my dreams, goals, and visions and precedes some chaos. It is not important where you will be in 5 years but what you have to do every single day.

Často se stalo, že některé z cílů už nebyly aktuální, protože se v průběhu roku staly určité okolnosti, které tomu zabránily. Proto je dobré svoje předsevzetí rozdělit a nezaměřovat se jen na jednu oblast, jako je např. práce.

It usually causes some goals to stop being actual during the year because of some different happenings. So it’s better to separate into more categories of your life and don’t focus only on the career for example.

Nejlépe funguje si rozdělit svoje plány a vize do několika kategorií, jako např.: / The best thing is separating your resolutions and goals into more categories for example:

moje osobní sny, přání a touhy / my own dreams, wishes and desires

práce, kariéra, finance / job, career, finances

láska, vztahy, rodina / love, relationships, family

zdraví, sport / health, sport

cestování / traveling

bydlení / my home

volný čas, nové dovednosti, koníčky / free time, new skills, hobbies

změny v … / changes in the …

Již několik let se snažím najít čas a vyrobit si fotoalba z dovolených a z rodinných vzpomínek, zatím jsem si však tento zdánlivě malý úkon nikde nepoznačila, a tak se nikdy nestal. Letos ho budu mít celý rok na očích a jak se znám, během tohoto roku jej konečně budu moci odškrtnout.

Several years I tried to make photo albums from our holidays and other family’s moment but I didn’t make a note about this small task so I didn’t do it yet! This year I wrote down to my vision board, and I can watch it all year so as I know myself – at the end of the year the albums will be done!

Vizualizace je nejlepší pro vaše všechny cíle, protože pomáhá si představit určité momenty, které pro vás třeba budou důležité. Proto si vždy vybírám obrázky, které ke všem předsevzetím nalepím. Jeden rok jsem si našla obrázky z mých oblíbených filmů a seriálů, letos jsem si našla malované kresby na internetu. Zkrátka můžete to pojmout, jak vy sami budete chtít. Vybírejte si ale obrázky, které se vám líbí, motivují vás a mají pro vás nějakou hodnotu. Nepoužívejte jen obecné obrázky stažené z internetu bezdůvodně.

A visualization is the best idea for all your goals because it helps imagine the concrete moments which are maybe important for you. Because of it, I’m always choosing some pictures and then I’m fixing by the resolutions. One year I found images from my favorite series and films, this year I found some watercolor pictures. However, you can do it on your own. But pick up the pictures which you like, motivate you and they have a special value for you. Don’t use casual images downloaded from the internet without any reason.

Na konci roku budete mít skvělou ilustraci toho, co jste chtěli dokázat, co se povedlo a kam jste se nakonec posunuli. Je krásné si uvědomit, že se člověk posunuje dopředu anebo, že někde potřebuje pořádně máknout.

At the end of the year, you have a great illustration of the previous year – all things that you want to prove or thing which changed you. It is beautiful to realize that you’re moving up or find some things you have to work in.

Proto přeji jen to nejlepší do nového roku! Následujte svoje sny, cíle, touhy a budete šťastní!

I wish you all the best for the new year! Follow your own goals, dreams, desires, and you will be happy!

S láskou / With love

Vaše / Yours

Ann

Ann
Ann

Born in the Czech Republic, I spent 4 years in Spain, which is why the Mediterranean Sea holds such a special place in my heart. Fluent in Czech, English, and Spanish, I embrace the lifestyle of a digital nomad, currently traveling across the world. I studied at a classical music conservatory – playing the clarinet. I’m passionate about books, art, mindfulness, and the traditional slow-paced way of life. The night sky, sunsets, and the pleasure of tasty homemade vegetarian food make me excited.

Find me on: Web | Instagram

5 Comments

  1. 22. 1. 2020 / 3:04

    I’ve read several excellent stuff here. Certainly price bookmarking for revisiting.

    I wonder how a lot attempt you place to create this type of fantastic informative web site.

    • Ann
      Author
      9. 2. 2020 / 17:24

      thanks!

    • Ann
      Author
      10. 4. 2020 / 11:16

      Thank you!☺️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *